Centre Afterschool "Nouă ne pasă”

În școlile din mediul rural, 31.2% dintre elevi obțin medie sub 5 la Evaluarea Națională iar rata abandonului școlar este îngrjorătoare – în ultimii ani rata de abandon a fost de 1,5 ori mai mare în școlile din mediul rural decât în cele din mediul urban. În cele mai multe cazuri, abandonul școlar este determinat de lipsa resurselor materiale (în mediul rural rata sărăciei este de 3 ori mai are decât în mediul urban) și de rezultatele școlare foarte slabe.

În cadrul programului “Nouă ne pasă”  în 2016, am lansat programul de centre afterschool în cadrul căruia asigurăm finanțarea pentru 6 programe afterschool în 6 școli din comunitățile rurale dezavantajate din județele Prahova, Constanța, Iași, Buzău și Teleorman.  În cadrul celor 6 școli, profesorii organizează grupe de învățare asistată pentru elevii cu performanțe școlare slabe și colaborează cu ceilalți actori din comunitate, pentru rezolvarea altor probleme cu care se confruntă elevii (lipsa rechizitelor și a hainelor, lipsa accesului la serviciile medicale de bază, lipsa serviciilor de consilieriere și orientare în carieră).

În 2017 extindem programul și am invitat școlile din mediul rural din județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Dolj, Constanța, Prahova, Buzău și Olt să aplice.

[ Show more ]
Galantomi:

Donatii:

Suma:

Evenimente fundraising

In beneficiul: Centre Afterschool "Nouă ne pasă”

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

Suma:

Galantomi:
Donatii

Pagini fundraising

COPII EXCELENTI, PARINTI MINUNATI

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

5,000 RON Target
0 RON Suma