Centre Afterschool "Nouă ne pasă”

Lansat în 2016, programul “Nouă ne pasă” susține profesorii care doresc să-i ajute pe copiii din mediul rural cu o situație materială sau familială dificilă. Echipele de profesori implementează centre after-school unde copiii recuperează materia restantă, capătă încredere în sine și găsesc motivația corectă pentru continuarea studiilor.

Anul școlar 2016 – 2017 – 6 școli din 5 județe. Anul școlar 2017 – 2018 – 15 școli din 9 județe. Anul școlar 2018 – 2019 – 12 școli din 8 județe (au ieșit din program 5 școli și au intrat 2). Anul școlar 2019 – 2020 – 24 școli din 8 județe, aproximativ 800 de copii incluși în program (au ieșit din program 2 școli și au intrat 14).

Cum acționăm

Invităm echipele de profesori din mediul rural să aplice cu propunerile de proiecte. Selectăm cele mai bune aplicații și vizităm școlile pentru a-i cunoaște pe membrii echipelor locale de proiect. Oferim o bursă anuală pentru fiecare școală selectată. Această sumă acoperă cheltuielile pentru masa copiilor la școală, materialele didactice și plata profesorilor. Lucrăm împreună cu profesorii pentru implementarea unor metode de predare adaptate obiectivelor noastre: integrarea copiilor în comunitatea școlară și motivarea acestora, precum și pentru recuperarea cunoștințelor restante.

Situația la nivel național

În 2019, 26.8%1 dintre elevii care au susținut examenul de evaluare națională au obținut medii mai mici de 5. În 35 de județe promovabilitatea a fost între 53.6% și 74.9%2.

Pe de altă parte, rata abandonului școlar în mediul rural ajunge la 26%2, cauzele cele mai frecvente pentru părăsirea timpurie a școlii sunt lipsa resurselor materiale și rezultatele școlare foarte slabe.

Scopul programului „Nouă ne pasă” îl reprezintă menținerea în populația școlară a elevilor cu rezultate slabe la școală și susținerea lor pentru acumularea bagajului de cunoștințe necesar promovării examenului de Evaluare Națională cu medie peste 6.

[ Show more ]
Galantomi:

Donatii:

Suma:

Evenimente fundraising

31 Dec 2018

Daruieste ziua ta ~ 2018

In beneficiul: Centre Afterschool "Nouă ne pasă”

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. Principiul este simplu și vechi decând lumea: "Dar din dar se face Rai" :).

Suma:

Galantomi:
Donatii

Pagini fundraising

COPII EXCELENTI, PARINTI MINUNATI

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei

5,000 RON Target
0 RON Suma